De grafische opmaak van deze website is alleen zichtbaar in grafische browsers, die web standards ondersteunen. De inhoud van deze pagina is met alle browsers and apparaten toegankelijk. // This site will look much better in a browser that supports web standards, but it is accessible to any browser or Internet device.

wireless-bijlmer.net
metro train line 54 entering bijlmer station

Evaluatie van de door de bewoonersraad voorgestellde locaties voor het proefproject

20.Mar.03 - Op vrijdag 14 maart hebben wij de acht door de Bijlmer bewonersraad benoemde locaties voor het profproject naarder bekeken. hierbij is met name naar de technische mogelijkheden en beperkingen van de individuele flatgebouwen gekeken. op basis van dit verkennend onderzoek hebben we op 20 maart twee favorieten aan het Bijlmer bewonersraad gepresenteerd: de flats kruitberg en Gravenstein. volgens de huidige gegevens zijn alle twee flats geschikt voor het proefproject waarbij kruitberg vanuit technisch oogpunt duidelijk betere randvoorwaarden biedt. lees verder voor een complete weergave van ons bevindingen over de acht voorgestelde locaties.

1 - Kruitberg

kruitberg vanaf kikkenstein
Kruitberg vanaf Kikkenstein

Vanaf Kikkenstein is er een goede zichtlijn naar alle hoeken van Kruitberg. Je zit dan ook aan de goede kant van het gebouw: de "woonkamerkant". Kruitberg is/wordt net gerenoveerd, maar de bewoners blijven in de flat. Kruitberg zou vanuit technisch oogpunt de gemakkelijkste en snelst te realiseren optie zijn.

2 - Gravenstein

graventein vanaf geldersehoofd
Gravenstein vanaf Geldersehoofd

Met accesspoints op twee punten (hoek Eeftink en Gerenstein) is het mogelijk de woonkamerkant van Gravenstein van internet te voorzien. Tussen de twee accesspoints is een line of sight, zodat ze van 1 internetverbinding gebruik kunnen maken. Gebruik van de hoek van Eeftink biedt tevens goede mogelijkhieden voor latere uitbereiding naar Egeldonk.

achterzijde gravenstein egeldonk
achterzijde Gravenstein en Egeldonk

3 - Egelendonk en Daalwijk

achterzijde daalwijk
achterzijde Daalwijk

Daalwijk wordt - volgens mededeling in de Bijlmer Bewonersraad - binnenkort gesloopt. Bijde flats hebben bovendien een zeer complexe vorm. Om aan de woonkamer-kant van de flat internet aan te bieden zijn tenminsten drie accesspoints nodig. Er is dan geen zichtlijn tussen deze accesspoints.
Als uitgebereiding op het netwerk van Gravenstein is Egeldonk wel te doen. Het eerste deel van de flat kan vanaf dezelfde hoek van Eeftink, voor het andere deel moet een apart access-point worden geplaatst (zonder line of sight!).

4 - Hakfort en Huigenbos

achterzijde hakfort vanaf huigenbos
achterzijde Hakfort vanaf Huigenbos

Voor Hakvoort moeten antenne's geplaatst worden op de flats van Heesterveld. De afstand tussen de flats is vrij groot en die flats zijn niet erg hoog. Daarom willen wij deze flat liever doen als we al wat ervaring hebben opgedaan en weten wat realistisch is.

Vanaf Hakvoort is Huigenbos misschien wel te doen. De woonkamerkant van de flats ligt aan deze zijde. De afstand tussen beide flats is echter wat groter dan b.v. tussen Kikkenstein en Kruitberg. Daarom willen wij deze flat liever doen als we al wat ervaring hebben opgedaan en weten hoe we zo'n afstand het beste kunnen overbruggen.

5 - Kikkenstein

kikkenstein
Kikkenstein

Kikkenstein is een gecompliceerde flat voor het pilot-project. Aan de achterkant van de flat (de "woonkamerkant") is geen hoogbouw direct tegenover de flat, waardoor het moeilijk is accesspoints te plaatsen. Ook zijn meerdere lokaties voor de accesspoints nodig, omdat de flat in een vorm loopt waarbij er niet 1 punt is vanwaaruit je de hele flat kan overzien.

6 - Haag en Veld

Bij Haag en Veld is het gemakkelijk op de parallelle flats (Hogevecht en Hofgeest) antenne's te plaatsen. Het ligt voor de hand niet alleen Haag en Veld, maar alle flats op die rij (Hoogoord, Hofgeest, Haag en Veld en Hogevecht) tegelijk aan te sluiten, omdat zij alle vier parallel zijn gebouwd. Dit is een wat te groot project voor de pilot, dus dit willen we graag in een later stadium doen.

wb initiatiefgroep

[back to top]